COCOPINKO
Welcome ♪
I hope you enjoy & be nice while you stay here.


SHOP WITH ME!




Promo
Now free postage for purchasing
SUCI WHITENING BAR
Yeah hurry hurry!

Order Here





FOLLOWERS
Wanna be my follower?
Just click here. Don't forget to leave your footstep. Then I can follow you back :)

2270+ Follow ♥ Me


Book Rack
Zie Fauzi
Denaihati
Perempuan Jomblo
Zalianabel
IheartOrganize
CARMONA's Home Made



Stat

Todays date:





(•̀ᴗ•́)و
Adv


Since 2008
DaisypathAnniversary tickers
Sweet Thursday





Apa khabar semua??
Harap kamu sihat dan gembira bersama orang tersayang.

Apa nak tampal hari ini..??
Ok cerita hari ini macam biasa pergi kerja dan balik kerja. 
Owh ada lagi pergi bank dan lawyer office. 

Balik kerja pergi rumah mak, lepas itu pergi masjid.
 Lepas tu pergi window shopping dan ter-shopping.   

…………
………..
………




I ter- shopping power bank untuk my hubba tersayang.
Bukan selalu beli barang untuk hubba. Hope dia suka lah. hehehe :D




Power bank ni macam best tau sebab boleh jadi casing sekali.
 2 in 1. 

……………
………….
………..



Mesti shopping untuk diri sendiri jugak. ;)

……………..
……………
………….




Makan cake and chit chat dengan my lovely hubba. 


Ok bye bye ….











Label: , ,



♥ Untuk email 0 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 12/20/2013

Story today




Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Agak lama aku tak update blog cocopinko.
Macam dah dilupakan.
 
Kisah apa lagi yang boleh di ceritakan.
Every day the same routine.
Bangun tidur, mandi
Pergi kerja
Balik kerja
tidur..
Tomorrow already same.
 
Bosan kan..
 
But, a day.. there is also nice to..
 
Picture can explain..

Eat your way araound the world- House of pancakes.


Having dinner with my lovely sister at Cupcake Chapter.


The beach- I was here. Kota Kinabalu, Sabah

Breakfast with beautiful views. Kota Kinabalu , Sabah.

Had quality time with beautiful mum. Just two of us. -Kota Kinabalu Sabah.

My mum- The Megellan Sutera Harbour Resorts. Kota Kinabalu

Hubby and I. We watch movies together. I was spoiled with hubby. 

In flight. Departure to Kota Kinabalu.-MAS Airlines

With my mum. We look alike. 

I bought my new additions of my Pandora bracelet.


I love coffee. I hooked up with that.


 24/7 with his Iphone. I love U :)

Label: , ,



♥ Untuk email 0 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 2/14/2013

Aidilfitri 2012


Sedikit photo kami semasa Raya Aidilfitri dan sepanjang syawal. kita orang beraya di Phuket, Thailand selama Seminggu. Tapi tak letak banyak photo di Phuket. Belum transfer ke lappy lagi. Agak malas nak transfer.





Label: ,



♥ Untuk email 0 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 9/21/2012

Tua romantik

Cool.....



Label: ,



♥ Untuk email 1 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 2/12/2012

Never Let You Go

New green purse, a gift from my loved husband. Thank you very much Hubba. I suka sangat. Okay jangan beli apa-apa lagi dah. Simpan duit.

Label: , ,



♥ Untuk email 0 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 2/05/2012

Happy moments with lovey


Makan boleh dikatakan waktu kami yang aku paling suka. The time order menu kami selalu bergaduh manja, hubba mesti nak mention his menu lagi best. Tapi tak boleh nak denied lah. Memang selalu best. Some photos of us. Happy Sunday. @Bens







Label: , ,



♥ Untuk email 0 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 1/29/2012

Teater- Badai Semalam


Tahun 2011 sudah tak lama lagi hendak menutup tirai. Masa masih ada lagi untuk aku update blog untuk tahun ini. Memandangkan aku memang sibuk dengan kerjaya aku yang tak seberapa ini. Blog aku tak dapat nak di kemas kini. So untuk tidak rasa bersalah pada blog ini aku update lah serba sedikit.


Teater lagi.Kali ini aku dapat tiket percuma. Jangan cemburukan aku dong.


Keadaan hall sebelum bermulanya show. Macam tak percaya seat aku depan sekali. Boleh nampak lebam kaki Erra Fazira tau.


Curi ambil photo. kan sudah kena.


Barisan pelakon


Nampak tak siapa tu?


Aku dan dia. My husband just said, "I rasa nak jadi pelakon lah" tapi aku katakan boleh tapi you kena pergi gym, nanti you just dapat watak bapa orang jek.

Okay sekian. Adios. Salam

Label: , ,



♥ Untuk email 0 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 12/12/2011

Salam Eid UlAdha

My new sling bag..
That was gift from my gifted husband..
Thanks my loved dear..

I knew that you love me so much..



Selamat Hari Raya Haji/Korbani ...
xoxo




Label: , ,



♥ Untuk email 0 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 11/06/2011

Mimpi yang mungkin membawa maksud tersirat.


Selepas habis kerja, hubby hantar aku kerumah kawan aku.
Kawan yang aku baru kenali ketika kami sama-sama pergi bercuti ke Bandung Indonesia.
Kami jadi kawan selepas balik dari percutian honeymoon kami. Kawan aku yang dikenali sebagai Y sedang mengandung nak masuk 3 bulan jika tak salah aku. Tahniah kepada Y dan hubby Y.

Berbalik kepada aku kerumah Y.
Ketika aku menemani Y dirumah dia di Selayang ketika hubby dia tiada dirumah kerana urusan kerja.
Y ada mencerita yang dia ada bermimpi ketika mengandungkan anak sulung
tapi anak sulung Y telah meninggal dunia.
Allah lebih sayangkan anak Y. (Al-fatihah).
Y telah bermimpi.Mimpi dia berbunyi seperti ini.

"Y duduk depan rumah dan terpandang dilangit, tiba-tiba je ada ayat Quran dilangit"

Y mencerita dengan semangatnya kepada aku dan Y siap hafal lagi ayat Surah 55-Ar-Rahman dan siap bagitahu aku maksudnya sebab dia dah cari maksud ayat tersebut.

Sekarang aku pula macam nak ambil tahu dan aku google dan cuba mencari maksud.

Y masih mencari maksud yang sebenar. Y pun berkata apa yang hendak di tunjukkan kepada Y. Adakah Y membuat kesalahan atau Allah hendak menyampaikan sesuatu kepada Y atau kita semua. Allah hualam.






Surah 55-Ar-Rahman

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ

Then which of the powers of your Lord you would deny?

sumber




Dalam ayat Surah Ar-Rahman didapati ayat diatas adalah ayat yang diulang.
Sila tekan sumber diatas untuk melihat surah Ar-Rahman.

Label: , ,



♥ Untuk email 0 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 3/22/2011

Rules to break!

Hi baby!



Kenapa lelaki sahaja yang kena bertindak romantik??
Macam mana kalau kita langgar peraturan..

1. Always wait for a guy to ask you out..
Ini biasalah orang kata jangan perigi cari timba..
Bukan apa orang zaman dulu malu kalau anak dara mereka pergi terkedek-kedek kepada anak teruna.Malu muka mak bapak. Since zaman millennium ini, anak dara sudah tak kesah lagi tentang perigi cari timba. Masing-masing ada handphone, sms saja kepada teruna idaman. if he says no..apa lagi just move on..who's care!..Mungkin disebabkan kebebasan yang dimiliki mereka ini menyebabkan banyak jenayah berlaku. Terbaru kes buang bayi..tidak salah untuk menjadi perigi cari timba tetapi jagalah tingkah laku kamo.Dan cepat-cepatlah mendirikan rumahtangga if dah jumpa lelaki idaman kamo.

2. A girl dengan tingkah laku sopan..be fashionably late..

Zaman merentasi zaman,anak dara sekarang lebih berani dari teruna..Dari cerita kawan aku baru sahaja pergi blind date, si teruna yang sepatutnya menjadi blind date kawanku ini menggigil bila berjumpa kawanku ini.Dalam phone kemain berani.Ya perempuan zaman sekarang lebih berani dan maju kehadapan..

3. Teruna will decide where to go..
Si anak dara..Biarlah kamo enjoy yourself by memberi cadangan ketempat yang kamo suka.Try something fun dan kamo tidak perlu untuk berhabiskan wang untuk first date.Kamo juga akan tunjukkan yang kamo juga mempunyai citarasa kamo yang tersendiri.Biar siteruna tahu akan pendirian siAnak dara.



Perempuan sekarang dah canggih..
dah boleh berdikari..
mempunyai citarasa dan pilihan masing-masing..
semangat yang tinggi.
cita-cita yang tinggi..
keinginan yang tinggi..
macam-macam tinggilah..
so tak salah rasanya perigi cari timba kan..??
tak salah kan kalau kita langgar peraturan kan..
asalkan kita pandai jaga diri kan..

Label: , ,



♥ Untuk email 0 ♥ Komen disini

↑ Posted by ♥ HAILYDEEN 8/17/2010


Older Post





  Reviews by Products
 Beauty Products:
 Homestay:
 Preloved Items:
 Automotive:



Haily Deen | email:lissa_shellys@yahoo.com  
Biz & Love | Photos | Instagram | Blogger | Malaysia | IPHONE5S



Labels:


↑ Posted by HAILYDEEN
x